Sarea În Bucate cu Uica Mihai ! ( Pui Partizan )
Sloganul emisiunii este: “ Stomacul deştept ţine mintea sănătoasă ! ”. Sarea în bucate este un show gastronomic care promovează specificul bucătăriei bănăţene. Cele doua gazde ale emisiunii îi ajută pe telespectatori să redescopere tradiţia Banatului. Mai multe detalii aici !
Natură şi aventură !
Sunt 10 ani de când Dan Păvăloiu călătoreşte pe meleagurile patriei în căutarea de noi provocări. Dan călătoreşte fie singur, fie însoţit de oameni care împărtăşesc aceeaşi pasiune comună pentru natură. Se pledează pentru depăşirea clişeelor de genul drumeţiilor pe Valea Prahovei, se face promovarea locurilor cu potenţial turistic de la noi din ţară şi se face educaţie ecologică. Mai multe detalii aici !
Cântec și poveste
Proiect demarat în 2010, “Cântec și poveste” este o emisiune difuzată pe TVR3 în care descoperim poveştile de dincolo de cântec şi unde muzica populară se cântă live. Mai multe detalii aici !
Balul portului popular (Balul izmenelor) la Rusca Teregova , emisiune realizată de Banat TV
Episodul 2 din seria de documentare „Arheologia crimei”, difuzat pe 23 iulie la TVR1, episod dedicat unuia dintre primele grupuri de rezistenţă armată anticomunistă, grup care s-a organizat în Munţii Banatului. Echipa TVR a redescoperit locurile bătăliilor cu Securitatea. În film este prezent cu o mărturie cu valoare de document şi ultimul luptător cu arma în mână din munţi: Nicolae Ciurică, recent decorat de Preşedintele României.
Cântec și poveste
Proiect demarat în 2010, “Cântec și poveste” este o emisiune difuzată pe TVR3 în care descoperim poveştile de dincolo de cântec şi unde muzica populară se cântă live.
Folclorul face parte din cultura populară şi rădăcina neamului nostru. De aceea în emisiunea “Cântec și poveste” pornim de la rădăcina cântecului cu poveşti adevarate despre interpreti consacraţi, ansambluri folclorice, coregrafi renumiţi şi formatii instrumentale, le aducem în conştiinţa publiculu
Emisiunea “Sarea în bucate” Pițărăi și baba Curcubăta !
Pițărăii și obiceiul Babei Curcubăta erau în Teregova povești de spus la gura sobei de către străbunici. Dar cu eforturile profesorului de istorie, Gabriela Bica, astăzi copiii se strâng în cete de pițărăi și umblă prin tot satul de la prima oră a dimineții de Ajun, salvând Pământul prin strigătul lor vehement și sunetul bătăilor de boată. La case sobele zbârnâie din zori, căci în Ajun se pregătesc mâncărurile și prăjiturile.